Geloof in je werk

christen zijn op je werk

Wat is jouw verhouding van werken en bidden?

Ik heb heel lang geloofd dat geestelijke mensen in wezen ‘beter’ waren. Sorry! Nu ben ik erachter dat dat niet klopt. Praktijk en gebed kunnen heel goed hand in hand gaan.

Op het YfC Trainingsevent in september sprak Jonathan Westerkamp onder andere over gebed en praktijk. Dat ging specifiek over jongerenwerk maar kan net zo goed van toepassing zijn op ons werk. Er zijn mensen die heel praktisch ingesteld zijn en er zijn mensen die heel geestelijk ingesteld zijn. Mensen die van aanpakken weten en mensen die van bidden weten. Zijn voorstel was dat de praktische mensen iets geestelijker werden en de geestelijke mensen iets praktischer.

Hij stelde de volgende (ver)houding voor:

“Bid alsof het van God afhangt en werk alsof het van ons afhangt.”

Het raakte me wel. Ik vind het een mooie houding en heeft me aan het denken gezet.

Hoe sta jij in je werk? Ben je iemand van gebed of van praktijk? Ik ben heel benieuwd hoe jij hier mee omgaat, schrijf jouw verhaal hieronder in een reactie.

Categorie: Gebed