Geloof in je werk

christen zijn op je werk

6 redenen om je collega’s de Waarom Kerst DVD te geven

Vorig jaar heb ik aan mijn teamleden bij mijn toenmalige werkgever de Waarom Kerst DVD gegeven. Dat was de film The Nativity Story.

Niet iedereen was er even blij mee, sommigen namen hem niet eens mee naar huis! Maar de meesten vonden het wel leuk om een cadeautje te krijgen.

Dit jaar is er weer een Waarom Kerst DVD, de film Het is een jongen! Een verhaal over drie kwartels die de geboorte van Jezus meemaken. Het is een prima manier om je collega’s kennis te laten maken met het echte Kerstverhaal.

Van vorig jaar heb ik geleerd dat, als je deze DVD wilt geven, het verstandig is om het niet te zien als een evangelisatie-actie. Probeer je geloof niet op te dringen. Zie het als een eenvoudige introductie van jouw geloof. Misschien kun je hem niet aan al je collega’s geven maar slechts aan een paar.

6 redenen om je collega’s de DVD te geven

Ik heb 6 redenen voor je waarom je het zeker niet moet laten om deze DVD aan je collega’s te geven: Het is een jongen!

  1. Hij duurt maar 30 minuten, dus past in ieders Kerst-programma.

  2. De film is leuk voor de kinderen, geschikt vanaf 3 jaar.

  3. Het is een animatiefilm, die zijn helemaal in.

  4. Je kunt hem alvast online kijken, zodat je weet wat je geeft.

  5. Er is een prima ondersteunende site voor, die duidelijk het evangelie uitlegt, Kerst uitlegt, een quiz bevat en leuke downloads heeft (posters en kleurplaten).

  6. Hij kost maar € 2,50, dus moet in je Kerst-budget passen.

Je kunt de DVD bestellen via de webshop van de Waarom Kerst voor kerken & scholen site. Daar kun je de film ook alvast online bekijken. De Waarom Kerst website vind je hier.

Ga jij de Waarom Kerst DVD aan je collega’s geven?

Categorie: Getuigen