Geloof in je werk

christen zijn op je werk

7 Mountain Message: een introductie

In november 2009 was ik op een conferentie waar het ging over de zogeheten 7 Mountain Message. Dat heeft indruk op me gemaakt en begin dit jaar heb ik je beloofd om er een artikel over te schrijven.

Waarschijnlijk zal ik er nog wel meer over schrijven in de toekomst, maar vandaag wil ik je een eerste introductie in de 7 Mountain Message (of Mandate) of 7 Bergen Strategie geven.

Op een dag in 1975…

Op een dag in augustus 1975 waren Bill Bright (oprichter Campus Crusade for Christ, in Nederland Agapè) en Loren Cunningham (oprichter Youth with a Mission, in Nederland Jeugd met een Opdracht) bij elkaar en toen ontvingen ze tegelijkertijd allebei van God een lijst met 7 gebieden die een natie/cultuur vormen:

  • Religie

  • Gezin/familie

  • Educatie

  • Regering

  • Media

  • Kunst/entertainment

  • Business

Zeven bergen

Deze 7 gebieden zijn voor te stellen als zeven bergen waaruit een natie bestaat:

Afbeelding van de 7 Mountain Message

Aan de top van deze bergen wordt het denken (in het Engels hebben ze daar een beter woord voor: mind) van een natie gevormd. De belangrijkste uitwerking hiervan is dat als je een natie wilt veranderen, je moet zorgen dat je aan de toppen van deze bergen “jouw mensen” hebt zitten. Op die manier heb je geen meerderheid nodig om een land te veranderen.

Een blik in de geschiedenis leert dat men dit ook wist en zowel ten goede als ten kwade gebruikte: Abraham Kuyper heeft veel dingen in Nederland veranderd en Hitler werkte ook door alle bergen heen. Men zegt dat de Amerikaanse pro-homo beweging in de jaren negentig ook op deze manier heeft gewerkt.

Jezus zegt:

“Therefore go and make disciples of all nations, baptizing them in[a] the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit, and teaching them to obey everything I have commanded you. And surely I am with you always, to the very end of the age.” (Mat. 28:19-20 NIV)

Deze openbaring van God kan een goede leidraad en hulpmiddel zijn om naties tot discipelen van Jezus te maken.

Vraag: Wat denk jij? Wat vind je van de 7 Mountain Message?

Categorie: 7 Mountain Message