Geloof in je werk

christen zijn op je werk

Vrijmoedigheid

Deel 4 in de serie "Vier elementen van christen zijn op je werk".

Voor je gevoel moet je altijd weer die drempel over, met trillende stem en knikkende knieën antwoordt je dat je “naar de kerk gaat” als ze vragen of je soms “gelovig” bent. Herkenbaar?

Jezus was naar de hemel gegaan en de discipelen verspreidden het evangelie razendsnel. Iedereen wilde weten wat er aan de hand was. Dagelijks werd de groep gelovigen groter, gemeenten werden gesticht, als een lopend vuurtje ging het evangelie rond. Het geheim? De Heilige Geest.

Jezus had gezegd dat ze moesten wachten totdat de belofte van de Vader vervuld was (Hd. 1:4). Dan pas mochten ze het evangelie gaan verspreiden in Jeruzalem, Judea, Samaria en de einden van de aarde. Op de Pinksterdag werd die belofte vervuld, de Heilige Geest werd uitgestort (Hd. 2). En later gingen ze weer bidden en kwam de Heilige Geest opnieuw over hen. Dat was de doorbraak. Ze spraken met grote vrijmoedigheid over de boodschap van God (Hd. 4:31). De Heilige Geest zorgt ervoor dat het evangelie uit je stroomt, als stromen van levend water. De Heilige Geest geeft jou de vrijmoedigheid om te spreken.

Heb jij het geheim al ontdekt?

Deel 1 in de serie Vier elementen van christen zijn op je werk vind je hier.

Categorie: Heilige Geest