Geloof in je werk

christen zijn op je werk

Identiteit

Deel 1 in de serie "Vier elementen van christen zijn op je werk".

Wat je doet komt voort uit wie je bent. Je identiteit is het antwoord op de vraag: wie ben ik? Je identiteit is hoe je naar jezelf kijkt. Misschien is je identiteit wel synoniem aan je zelfbeeld. Wie ben jij? Ben jij een zondaar, een heilige, een gelovige, een kerkganger, een volgeling van Jezus, een zoekende, een mislukkeling, een loser, een overwinnaar of ...?

Paulus schrijft heel veel brieven aan gemeenten. Op de meeste plaatsen is hij zelf geweest en heeft daar, samen met anderen, een gemeente gesticht, nadat er allerlei mensen tot geloof kwamen. Hij schrijft die gelovigen vaak aan als “heiligen”. Zie Rm. 1:7, 1 Ko. 1:2, 2 Ko. 1:1, Ef. 1:1, Fp. 1:1 en Kl. 1:2. Verder schrijft Paulus veel over het “in Christus” zijn (in de NBV staat meestal “één met Christus zijn”). Als je al die teksten op een rijtje zet krijg je een goed idee van jouw nieuwe identiteit in Jezus Christus.

Wie je bent is ook wat je uitstraalt. Hoe meer je inziet wie je in Jezus bent, hoe meer je op Hem gaat lijken. Je identiteit in Christus kan je ook door geestelijke droogte heen helpen en laat je stevig staan in tijden van storm. Hoe meer je op Hem lijkt hoe meer je van Hem uitstraalt. Je collega’s zullen Jezus in je herkennen.

En nu?

Serie De Spiegel gaat helemaal over je identiteit in Christus. Ontdek wie je bent in Hem! Het begin van de serie vind je hier: Kijk eens wat vaker in de spiegel!

Heb jij een goed beeld van je identiteit in Christus?

Deel 2 in de serie Vier elementen van christen zijn op je werk vind je hier.