Geloof in je werk

christen zijn op je werk

Kijk eens wat vaker in de spiegel!

Sorry, het was niet mijn bedoeling om je te beledigen. Je haar zit prima.

Maar kijk nog eens in de spiegel.

En, wat zie je?

Jezelf! Een spiegel laat zien wie je bent, geeft je een beeld van jezelf.

En wat heeft dit te maken met christen zijn op je werk?

Het is belangrijk om te weten wie je bent. Wat je doet komt voort uit wie je bent, je identiteit heeft invloed op je gedrag en hoe je omgaat met situaties. Bijvoorbeeld hoe je reageert als je onder druk staat. Je identiteit heeft invloed op je uitstraling, bijvoorbeeld naar collega’s.

Wie ben je dan?

De Bijbel biedt een bijzondere spiegel: jouw identiteit in Christus. Je identiteit in Christus kun je zien als een wortelstelsel dat ervoor zorgt dat je in tijden van droogte water kunt vinden en in tijden van storm overeind kunt blijven staan.

Vandaag start de serie “De Spiegel”, waarin we onze identiteit in Christus gaan ontdekken. De komende weken zal ik je één keer per week een nieuwe spiegel voor houden: een blog post waarin ik een element van jouw identiteit in Christus uitlicht en toelicht. Telkens als er een nieuw element bijkomt update ik dit artikel met een link:

Deze serie artikelen is de basis geweest voor mijn e-book De Spiegel. In het e-book De Spiegel leg ik jouw identiteit in Christus uit: