Geloof in je werk

christen zijn op je werk

Kind van God: ontdek het voorrecht van je adoptie

Spiegel 3: “Wie Hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden.” Joh. 1:12

Valt het je ook op dat er niet staat dat je een kind van God bént maar dat je het kunt worden?

Het is blijkbaar geen vanzelfsprekendheid.

In dit artikel geef ik een aanzet van wat het inhoudt om kind van God te worden.

Het recht om te worden

Als je in de naam van Jezus gelooft heb je het voorrecht gekregen om een kind van God te worden. Het woord voorrecht betekent recht, privilege, mogelijkheid. Je moet het nog wel worden.

Hoe dan?

Door te ontdekken dat je het al bent.

Geen slaaf maar kind

In Galaten 4:7 staat: “U bent nu geen slaven meer, u bent kinderen van God en als zijn kinderen bent u erfgenamen, door de wil van God.”

Misschien kijk jij ook wel vaak naar God als Meester en zie je jezelf als slaaf die Zijn opdrachten moet uitvoeren. Maar: Je bent geen slaaf meer, je bent een kind van de Vader.

Dit verandert ook je kijk op werk, roeping, collega’s, etc. Toch?

Geadopteerd door de Vader

Afbeelding van twee babyvoetjes in de handen van zijn vaderBovendien heeft God ons de Geest van zijn Zoon gegeven die “Abba, Vader” roept. Abba betekent gewoon simpelweg “Papa”. Je kan Papa tegen God zeggen door de Geest van zijn Zoon.

Deze Geest, de Heilige Geest, wordt ook wel de “Geest van adoptie” genoemd. Je bent door God geadopteerd.

Rust aan het hart van de Vader

Terug naar Johannes 1. Van Jezus werd gezegd dat Hij aan het hart van de Vader rust (Joh. 1:18). Omdat jij ook een kind van de Vader bent, geadopteerd door Hem, mag jij ook rusten aan Zijn hart.

Hoezo heb je het druk met werken? ;)

Lees de hele serie

Deze post is onderdeel van de serie De Spiegel, over je identiteit in Christus. In deze serie bekijken we wat dat betekent voor jou als christen in je werk. Het begin van de serie vind je hier.

Foto door Enigma Photos.